De eerste anderhalve week.
Door: marijkee
Blijf op de hoogte en volg Marijke
13 Juli 2010 | Denemarken, Ajstrup Strand
Het thema van afgelopen week was Egypte. Een dag op de camping begint namelijk met de voorbereiding van Tipy en Flora. Het script doorlezen, spullen klaarleggen en verkleden. Dan gaan Tipy en Flora de camping rond om de jongste kinderen op te halen.
Tipy en Flora? Jawel, dat zijn de typetjes die worden gespeeld voor de jongste kinderen van de camping. Tipy is een indiaantje. Hij is wereldkampioen in alles, zijn lievelingsdier is een aap en het liefst eet hij stokbrood met indianensaus. Flora is het beste vriendinnetje van Tipy. Haar lievelingskleur is roze, ze is dol op dolfijntjes en ze vind het leuk om te dansen. Samen maken ze elke dag nieuwe avonturen mee.
Aan de hand van het verhaal van de dag wordt er geknutseld of spelletjes gedaan met de kinderen. Dit alles begint om tien uur en is om twaalf uur afgelopen. Dan is het voor mij tijd om iets te eten en de volgende activiteiten voor te bereiden.
Sport en Spel activiteit begint om drie uur en is om vijf uur weer afgelopen. Soms kan dat een voetbaltoernooi zijn, andere keren is het een speurtocht of kleine spelletjes.
Als afsluiter van de dag is er om half acht een minidisco. De liedjes voor deze disco staan op een speciale Campingkids CD. En hoewel ik hier op de camping kwam zonder dansjes, kan ik er nu al vijf bijna foutloos. Erg prettig.
Elke vrijdagavond is er een familieshow om het thema van de week af te sluiten.
Afgelopen dinsdagavond was er natuurlijk voetbal. Dit hebben we gekeken met wat campinggasten in een gemeenschappelijke ruimte. Voor de wedstrijd kwamen er nog twee andere medewerkers van Vacansoleil langs en het was uiteraard een gezellig feestje geworden. Donderdag heb ik samen met een collega nog aan de BBQ gezeten met wat campinggasten en vrijdagnacht een heerlijk avondje uit geweest in Arhus.
Zaterdag ben ik altijd vrij, maar was in dit geval vooral een uitslaapdag op het strand. Volgende week staat er een dag shoppen voor in de planning. Volgens mij ook met daglicht een hele mooie stad!
Over zondagavond zal ik het maar niet hebben..
Aankomend week wordt het hopelijk wat rustiger in het programma. Heb de vorige week met drie verschillende Tipy’s gespeeld. Omdat er aardig wat Deense kinderen zijn, zal Tipy de komende tijd door een Deen worden gespeeld. Hart-stik-ke goed voor mijn Engels. Deze week is het thema ‘superhelden’. Tot nu toe stond ik de maandag en vandaag er alleen voor.
Ik sta er van versteld hoe hard de Denen hier op de camping werken. Ze maken ongeveer twaalf uur op een dag, zeven dagen in de week zonder maar te klagen. Er zijn eigenlijk gewoon te weinig werknemers in dienst.
Ik vroeg aan de Deense ‘Tipy’ wat er zou gebeuren als hij zei tegen de baas dat hij wat minder uren zou willen maken. Met zijn schouders op vertelde hij dat hij waarschijnlijk ontslagen zal worden, dat hij het wel zwaar vond, maar ook dat hij het geld goed kon gebruiken.
Vanochtend is die jongen dus om zeven uur begonnen in de winkel. Omdat ik vanavond een familie quiz presenteer, heb ik iemand nodig die het voor Deense gezinnen vertaald. Met een kleine schuldgevoel vroeg ik hem net of hij wilde helpen. En zonder twijfel, of vertrekking in zijn gezicht zei hij dat hij dat wilde doen. Respect hoor!
Nu weer even bezig met voorbereidingen. Oh, en morgenavond is er een beachnight. Dan gaan we op het strand een kampvuur maken en broodjes bakken. Komen jullie ook? ;)
Liefs Marijke
14 Juli 2010 - 13:10
Christel:
ill be there!!! -
15 Juli 2010 - 14:27
Simone:
Koel! Jij bent dus vanaf nu Flora? Dat wil ik zien ;)!