De reis - Reisverslag uit Ajstrup Strand, Denemarken van Marijke Meijer - WaarBenJij.nu De reis - Reisverslag uit Ajstrup Strand, Denemarken van Marijke Meijer - WaarBenJij.nu

De reis

Door: marijkee

Blijf op de hoogte en volg Marijke

04 Juli 2010 | Denemarken, Ajstrup Strand

’s Avonds rond acht uur zou mijn trein vertrekken richting Kolding. Na een uur vertraging in Arnhem eindelijk met de ‘City Night Line’ trein richting Denemarken. Daar zat ik in een wagon waar zes personen in konden. De eerste drie uur heb ik samen met iemand doorgebracht die naar Stockholm zou reizen en in Kopenhagen zou uitstappen. Wanneer ik eindelijk het lef had om languit te gaan liggen – het was inmiddels twaalf uur – kwamen de eerste Duitsers binnen. Ook het personeel in de trein waren allemaal Duitsers. En vervolgens zaten we met zes personen in een bloedhete wagon. De tickets werden gecontroleerd en ook naar de paspoorten werd gevraagd.
Gedurende reis zat ik merendeels in Duitsland. Het was goed opletten wanneer ik eruit moest, want dat werd niet omgeroepen. Daarnaast stond de trein ook nog erg vaak stil. Uiteindelijk heb ik gevraagd hoelang het nog zou duren totdat ik in Kolding zou zijn en dat was misschien maar goed ook, want er werd mij verteld dat ik niet kon uitstappen bij mijn wagon, maar een heel eind verderop. Dat was nog een heel opstakel met mijn 30 kilo koffer, aangezien de gangetjes vrij smal waren en sommige mensen op de grond in de gangen lagen te slapen.
Uiteindelijk kwam ik aan in Kolding, een station met drie perrons. Had het allemaal iets groter verwacht. Je kunt hier op drie manieren aan kaartjes komen. Je hebt een automaat waar je per regio kan boeken, een automaat waar je van stad tot stad kon reizen en je kan tickets kopen in de Kiosk. Dat laatste heb ik maar gedaan, dan wist ik tenminste zeker dat ik in Arhus zou aankomen.
In de trein leekt het net of ik eerste klas zat. De stoelen zijn vrij groot, ruim, en comfortabel met een kussentje en een tafeltje. Na ruim een uur kwam ik aan in Arhus. Eindelijk een stad die er ook uitzag als een echte stad. Het leek een beetje op Utrecht Centraal, met een overdekt winkelcentrum. Het schijnt een studentenstad te zijn en je kan er goed shoppen.
Op het station werd ik opgehaald door een stagiair van camping Ajstrup. De enige Nederlander die ook voor Vacansoleil werkt en met wie ik veel zal samenwerken komende tijd. Vanaf daar ben ik nog met de bus richting de camping gegaan.
De komende tijd zit ik in een caravan. Het ziet er allemaal wel luxe uit. (Wilde gisteren een raampje open zetten en het raam viel eruit) Ik kan hier koken, heb een koelkast/vriezer en een tv (die het niet doet). Maar verder allemaal dikke prima. Wanneer de tenten van Vacansoleil zijn opgebouwd zal ik daar intrekken. Met internet heb ik een heel slechte ontvangst, van traag tot helemaal niet. Aan de camping ligt een strandje. Net zoals ik al had gehoord zijn hier in Denemarken niet echt duinen. Je loopt langs wat bomen en struiken en opeens sta je op een strand! Helaas geen zandstrand, maar wel lekker om even af te koelen, want koud is het water hier zeker wel. Het klimaat is overigens net zoals in Nederland. Als het warm is, wordt het ook snel benauwd en wanneer het iets bewolkt is koelt het af.
Vannacht heb ik dan ook heerlijk geslapen in een bed! Daar was ik dan ook wel aan toe.
Bedankt iedereen voor de lieve smsjes! :) Ik ga zo een planning maken voor aankomende week!
Liefs Marijke

• 04 Juli 2010 - 13:45

Boyd:

Tsjonge jonge, gewoon gelijk een raam mollen!
    Hoop echt voor je dat het allemaal wat wordt, en vooral dat het internet het ff wat beter gaat doen haha!
    We houden contact! Xx

• 04 Juli 2010 - 15:20

Christel:

vreselijk zon slaaptrein!! altijd een drama..
    ik hou je site in de gaten:P
    veel pezier daar!!

kuskus

• 05 Juli 2010 - 05:28

Simoon:

Hee Mrijk,

Top dat je er al bent! Gefeliciteerd met je diploma ook!

Ook al is het werk misschien niet zo leuk, je hebt iig al iets meegemaakt ;)

Geniet ervan!

• 05 Juli 2010 - 10:48

Linda F:

heey marijke wat een rit ...
    pfff,
    hoop dat je veel plezier hebt naast het werken!
    spreek je gauw weer!!!
    have fun!